HOME       CONTACT


Avancronică

Un raliu special: MOL RALLYE HARGHITA
Probabil multi dintre voi se vor intreba, de ce este un raliu special intrecerea de la poalele muntiilor Harghita? Motivele sunt numeroase.
- In acest an MOL RALLYE HARGHITA a ajuns la a XX-lea editie.
- Cartierul general al competitiei se va reintoarce in resedinta judetului Harghita, in Miercurea-Ciuc.
- Traseul MOL RALLYE HARGHITA are probe speciale noi.
- Procentajul probelor speciale este mai mult de 50%.

Organizatorul Auto Club PRO-MOTOR HR a luat hotararea de a muta cartierul general al competitiei la Miercurea-Ciuc, dupa ce in ultimele 6 ani startul si sosirea era la Odorheiu Secuiesc. Probele speciale se vor desfasura in Bazinul Ciucului, cu exceptia probei speciale Harghita-MOL, care va trece peste muntii Harghita spre Depresiunea Ghurghiului. Noua proba speciala are 22,43 km, si va fi parcurs de catre concurenti de 4 ori. O parte al probei este cunoscuta de marea majoritate al concurentilor, insa jumatatea probei va fi parcurs prima data de competitori. Cele doua probe, Racu si Piriciche (Piricske) va fi parcurs de trei ori in acest an, aceste probe atragand si cel mai numeros public. MOL RALLYE HARGHITA va avea o lungime totala de 288,27 km, 10 probe speciale cu o lungime totala de 144,77 km, si un procentaj de 50,22%. Organiztorii MOL RALLYE HARGHITA sunt intre primii in ultimul deceniu, care au atins pragul de 50% la procentajul probelor speciale.
Douazeci de editii - Este mult? Este putin? Nu stim, insa un lucru este clar: vrem sa ajungem cu organizarea si la al treilea X. Nume mari au concurat la Harghita in ultimele 19 editii, candva raliul incepea seara si se termina diminieata, cu probe si pe asfalt si pe macadam, cu masini autohtone, dar si de fabricatie straina, unii reusind sa termine cursa, altii abandonand, s-au decis titluri nationale pe meleagurile Harghitene si au fost rebotezate probele dupa numele concurentilor. Este deja istorie. Automobilismul este un sport iubit pe meleagurile Harghitene, Miercurea-Ciuc a dat multi competitori pentru acest sport. Va amintiti de Cnejevici Svetozar, care in primul lui concurs s-a clasat pe locul 3, de NCreated by Vision Media & DirectWeb in 2005 (c).